Welke programma's wij bieden

“De Achtste van Flexwerk”
Kritiek hebben, daar zijn wij allemaal goed in. Op die egoïstische buurman die alleen maar aan zichzelf denkt, op die vrouw van de televisie die aan haar vijfde huwelijk begonnen is, op die zakkenvullers bij de banken, op die nietsnutten die de handen niet uit de mouwen steken…..Maar zijn we zelf wel zo goed als we denken? Of maken ook wij ons wel eens schuldig aan het gedrag dat we zo bekritiseren? In een wervelend programma van liederen en liedjes die worden geïllustreerd door sketches en beelden laten wij zien en horen hoe het eigenlijk zit. De zeven bekende menselijke ‘zonden’ komen aan de orde in voor het grootste deel eigen teksten en arrangementen. Daarnaast zijn teksten en melodieën van Robert Long en Herman van Veen herkenbaar. Flexwerk doet daarbij een opzienbarende ontdekking: het is nooit te laat voor een nieuwe zonde….

“Vanavond geen teevee”
In dit programma hebben we ons motto “Je kunt toch wel wat flexibeler zijn???” vertaald in eigen werk met thema’s als de digitale maatschappij, het leven van de straatkrantverkoper, de bezuinigingswoede in crisistijd, lief en leed in relaties en meer van die dingen. Ook maken we dankbaar gebruik van wat onze iconen hebben bedacht. Denkt u maar aan Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt.

“Liedjesprogramma”
Ook kunt u ons boeken voor een programma van liedjes met een aantrekkelijke presentatie die past bij uw wensen.

“Klassiek concert”
Een klassiek concert of intermezzo met muziek uit verschillende stijlperioden, van wereldlijke en/of geestelijke muziek behoort tot de mogelijkheden.

Waar wij optreden

Optreden kunnen we overal waar ruimte is voor zes mensen en een piano (die we desnoods meenemen…). Concertzaal of zaaltje, kerk, restaurant of café, het kan allemaal. Wanneer we gebruik maken van beeldmateriaal is een witte muur handig of nemen we een projectiescherm mee. Versterking hebben we alleen nodig in grote ruimtes met veel publiek. Maar een huiskamer met een televisietoestel voldoet ook…

Wat wij kosten

Voor een onderhoudend, hilarisch en ontroerend programma betaalt u tussen € 400,-- en € 700,-- exclusief reiskosten, afhankelijk van de gelegenheid en de tijdsduur.copyright flexwerk 2012 ::: website: obedbrinkman.nl
GeraGera

Logopedie is m'n vak en zingen is mijn hobby, ik hou van beide en alles wat daartussen zit! Als logopedist ben ik dagelijks bezig met het bevorderen van de communicatie in de brede zin van het woord en in m'n vrije tijd zing ik in de brede zin van het lied. Van Bach tot Stevie Wonder, van Toonkunstkoor tot Kwartet.. Ik ben flexibel inzetbaar. Al pratend, lachend en zingend ga ik door de voorstelling die 'Leven' heet!!

close
OlgaOlga

Van kinderkoortje in Haarlem tot toneelgroep op de middelbare school, van studentencabaret tot verschillende klassieke formaties zoals Noord Nederlands Concertkoor en Bachensemble, en last but not least het vocaal vrouwenkwartet Valse Wichter….er valt altijd wel te zingen en te acteren. Zanglessen en acteerworkshops helpen mij daarbij. En als ik mijn ogen en oren maar goed de kost geef, ontstaan er teksten die het leven tonen, analyseren en becommentariëren. Veel teksten van Flexwerk zijn van mijn hand. Waarom ik zo van cabaret èn klassieke muziek houd? Omdat het gaat over de buitenkant die ik zie en de binnenkant die ik voel.

close
BertBert

Op de rooms-katholieke basisschool werd al vanaf de eerste klassen flink gezongen. Via het kinder- en jeugdkoor kwam ik ertoe zanglessen te nemen op de plaatselijke muziekschool. In de loop der jaren heb ik veel gezongen in diverse koren en formaties en ook solorecitals gegeven. Daarnaast is het spelelement er langzaam bijgekomen, eerst nog als onderdeel van het operakoor bij stichting Spanga, later door rollen in komische opera’s en musicals. Cabaret is weer een heel andere tak van sport: wie moet er niet lachen om onderhoudend cabaret of wordt niet geraakt door een prachtig lied!

close
CasCas
Met veel plezier maak ik deel uit van Flexwerk, muzikaal cabaret/klassiek, waar ik de arrangementen voor maak. Ik ben opgeleid als pianist, zowel klassiek als jazz, aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Na mijn afstuderen werd ik daar begeleider bij de zanglessen en docent liedbegeleiding en jazzkoor. Sinds 2004 geef ik de vakken ensemblezang en muziektheorie aan de Lucia Marthas Academy, de musicalopleiding van de Hanzehogeschool. Freelance-activiteiten voer ik uit onder de naam Musica Son. Ik leid het Russisch Byzantijns Koor en ben dirigent van de operettevereniging ADO en de musicalgroep Musicalanders. Bij het concertkoor van het NoordNederlandsOrkest en het mannenkoor Albatros ben ik achter de piano te vinden. Ik doe dit allemaal met enthousiasme en durf mezelf wel een veelzijdig musicus te noemen.
close
PeterPeter

Ik houd ontzettend veel van harmonie. En waar kan je dat nu beter vinden dan in mooi samen zingen? Ik heb er in elk geval een mooie hobby aan: zingen! In koortjes en koren, zonder begeleiding of met piano, samen met ensembles, samen met orkesten. Ik heb in de loop der jaren met al die mogelijkheden kennis gemaakt. En ze hebben voor mij allemaal één gemene deler: zij geven mij al die jaren heel veel blije energie. Sinds najaar 2014 ga ik het cabaretavontuur aan met Flexwerk. Wat spannend, wat leuk, wat veel plezier en wat weer een mooie ontdekking!

close
CobienCobien

In 1992 startte ik mijn zangstudie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ik studeerde bij Matthijs Mesdag en Gerda van Zelm. Ik studeerde af als docerend musicus klassieke zang. Naast uitvoerend zangeres ben ik zangdocente in mijn eigen zangstudio. Ik dirigeer het koor Femmes Majeures en projectkoren en zet me in bij muziektheaterproducties van Stichting Op Verhaal. Ik vind muziek helend en wezenlijk voor ons bestaan. Samen met mijn partner organiseer ik een Summerschool of Music in een van de bergdorpen van Sri Lanka. Sinds 2014 maak ik met veel plezier deel uit van Cabaretgroep Flexwerk.

close